Måla om huset själv

En av dem där sakerna alla kan göra hemma är att måla om väggarna i huset helt själv. Förutom att det går att göra utan någon kunskap är det dessutom rätt så roligt att göra en ommålning. Detta är för du ser resultatet dyka upp mitt framför dina ögon, vem älskar inte sånt? I mina ögon är en ommålning av huset det bästa du kan göra om du vill förnya det. Men innan du springer iväg till affären för att köpa färg är det lite grejer du bör tänka på:

  • Undersök om väggarna är i dåligt skick

  • Kolla om vilken slags färg ytan varit målad med tidigare

Utifrån dessa två grejer kan man bedöma hur lång tid man kommer behöva lägga ner innan man blir klar.

Att måla en yta är ju inte direkt raketvetenskap, det går oftast väldigt snabbt och är enkelt att utföra. Det som är jobbigt att fixa är själva förarbetet, här är det rekommenderat att inte snåla! Har du gjort ett noggrant förarbete kommer själva målningen gå som smort. Förarbete inkluderar följande:

  • Skydda golv och möbler från färgstänk

  • Tejpa alla detaljer du inte vill få målade

  • Se till att ha en arbetsyta och inga hinder

  • Slipa väggen noga innan du börjar

Om du ska slarva med förarbete rekommenderar vi att du använder dig av målarsoda, men se till att vara NOGGRANN! Det är så otroligt viktigt men många missar det. Det är ju naturligt att tvätta väggen tills den ser ren ut, men är den verkligen ren då? Svaret är självklart nej! För att vara 100% säker att väggen verkligen är fri från smuts och fett måste du skölja väggen med målarsoda flera gånger om. När du har gjort det rekommenderar vi att du tar en hink med vatten och tvättar av väggen med en svamp. Glöm inte att byta vatten och svamp flera gånger för att undvika spridning av smuts och fetter.

Några verktyg som kan vara bra att ha när du målar om en vägg i ditt hus är penslar, rollers och elementpenslar. Glöm inte att ta en noga titt på väggen som ska ommålad innan du drar ner till färghandlaren, en stor roller kommer inte åt tajta hörn eller bakom element, då är det bäst att man använder en elementpensel.

Detta är bara några saker att tänka på när man målar om sitt egna hus, låter det svårt kan jag rekommendera att du anlitar en målare från Målare Stockholm.